And the winner is…?

10 geweldig mooie weken

10 intensieve weken met de jongeren zitten er op! 10 weken lang, hebben we de serious game ‘YourStory’ gespeeld. Het waren geweldige weken met elkaar. 10 weken lang hebben we als team intensief opgetrokken met een groep jongeren. Zowel doordeweeks, waarin we in contact waren met de jongeren over de individuele missies, als tijdens de ‘meetings’. We hebben veel gesprekken gevoerd, gelachen en zijn als groep actief in Zaandam aanwezig geweest. Het was werkelijk een geweldige tijd.

Wegens mijn beperkte vakantieperiode, was ik genoodzaakt om op vakantie te gaan terwijl we de laatste week ingingen met de jongeren. Gelukkig heb ik een geweldig team om mijn heen staan, waardoor ook de laatste avond even inspirerend was als altijd. Dit keer dus geen blog van mij, maar schrijft iemand uit het team over de laatste bijeenkomst met de jongeren.

Rianne aan het woord…

De laatste bijeenkomst van de pioniersplek Live stond in het teken van het afsluiten van 10 mooie weken. 10 weken waarin de jongeren elkaar beter hebben leren kennen, zichzelf open hebben durven opstellen en we met elkaar in gesprek gingen over allerlei thema’s en onderwerpen. Ook hebben we met elkaar mensen in nood mogen helpen en zijn de jongeren meer voor God en/of Christenen open gaan staan. We zijn in deze 10 weken een heuse groep geworden en zijn op weg naar een gemeenschap.
Ondanks dat Martijn al aan zijn vakantie begonnen was, heeft het team van Live met alle deelnemende jongeren van die avond een gezellige waardevolle avond gehad. Zo hebben we de afgelopen periode met elkaar geëvalueerd en teruggekeken naar de verwachtingen van de jongeren die 10 weken geleden waren opgeschreven. De komende weken, gaan we met het team deze evaluatie doornemen en kijken hoe we komende seizoen verder gaan.

Dezelfde avond hebben we iedereen een kaart meegegeven waarop elke Live deelnemer iets positiefs aan de ander moest meegegeven doormiddel van een sticker met zelfgeschreven tekst. Voorbeelden hiervan zijn: lief!, je bent jezelf!, je kunt goed over het geloof vertellen, je bent onmisbaar en super gezellig, je bent altijd enthousiast, je hebt zaadjes geplant, je geeft je 100% e.d.

Ook voor de jongeren die er niet waren is er natuurlijk een kaart gemaakt die uiteraard nog nabezorgd zijn!
En last but not least: we hebben een een winnaar, van de eerste officiële editie van de game van pioniersplek Live!! Met een nek aan nek race tussen twee deelnemers, heeft uiteindelijk Ilse gewonnen. Zij mocht een bioscoopbon van maar liefst 75 euro in ontvangst nemen en zich de trotse winnaar noemen.

IMG_2256Live Zaandam IMG_2226 FullSizeRender

Hoe verder…

De meeste jongeren hebben vakantie, ook Live zal een zomerstop inlassen. Tijdens deze zomerstop hebben we de gelegenheid om eens goed de afgelopen 2 a 3 maanden te evalueren. Iedere deelnemer heeft een evaluatieformulier ingevuld en die gaan we als team eens goed bekijken. Ook geeft het ons de tijd om te luisteren. Te luisteren naar God, naar de jongeren, naar de context en naar elkaar als team.

Ik zal proberen af en toe een blog te schrijven over deze periode. Dit zal wat minder frequent zijn dan normaal, maar ik hou geïnteresseerden op de hoogte.

2 antwoorden
  1. Wim Reijling
    Wim Reijling zegt:

    Erg fijn te horen dat het klikt tussen jullie en jullie enthousiasme is gegroeid! Levenskunst en geloven raken en overlappen elkaar zeker en ik bid jullie toe dat deze ontdekkingsreis steeds interessanter en overtuigender gaat worden!! Fijne relaxte vakantie tijd gewenst!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *