BNN: Jan vs Geraldine

Gamification

Voor veel mensen is gamification een onbekend begrip. Als pioniersplek ‘Live’ in Zaandam, zijn we erg geïnteresseerd in Gamification en proberen we dit toe te passen in ons werk met jonge mensen, maar wat is het nu precies? Kort gezegd, is gamification het invoeren van spelelementen in het dagelijks leven. Vandaar ook de term ‘real-life gaming’. Op deze pagina zal ik de komende tijd aandacht geven aan deze term. Niet doormiddel van saaie theorie-verhalen, maar gewoon door wat we om ons heen zien aan gamification in ons leven.

Jan vs Geraldine

Een tijd geleden heb ik het BNN programma Jan vs Geraldine gekeken. Een super leuk programma, wat gebruikt maakt van gamification. In dit programma waren Jan en Geraldine in Zuid-Afrika. Je zal het niet direct opmerken, maar dit is eigenlijk gewoon een reisprogramma. Geen reisprogramma zoals Floortje deze maakt of de reisprogramma’s die we kennen van ‘3 op reis’, maar anders. Doormiddel van opdrachten die Jan en Geraldine moeten doen in dit programma worden de mooie kanten van Zuid-Afrika belicht.

Geweldig voorbeeld van gamification. Mocht je dit programma terug willen kijken, dit kan nog. Er staan nog een aantal afleveringen op de NPO site of app op je smartphone.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *