Live: Spray the love. Een impressie van de eerste groepsmissie!!

Week 2 serious game Live Zaandam

Het is week 2 van de serious game van de pioniersplek Live Zaandam en we spelen onze eerste groepsmissie met maar liefst 16 jongeren voor 30 experience punten en 5 energie punten!

Spray the love

De missie luidde als volgt: ”laat zoveel mogelijk positieve woorden achter in de stad en maak een filmpje”. Zo gingen we met twee groepen van acht jongeren de stad in. Bepakt met spuitbussen, sjablonen, een vel papier en een stift. Zie hieronder het resultaat.

Groep 1:

Groep 2:

Degene die de meeste likes krijgt op Facebook wint een prijs! Still counting.

In gesprek

Een andere opdracht was: ”ga ondertussen in gesprek met de mensen over wie/wat hen inspireert en waar ze blij van worden? Hier kwamen interessante gesprekken uit voort. (de foto’s zijn wat vaag, maar het was tof!)

inspireren Opdracht

Foto’s

Hierbij nog wat foto’s van de missie, wilt u de positieve teksten in ‘real life’ zien, ze zijn nog steeds zichtbaar.

IMG_0974 missie Live Zaandam IMG_0980

Happy Live Zaandam Awesome Live ZaandamSmile Live Zaandam

Waarom ‘spray the love’

Ik geloof dat woorden kracht hebben. Dit bleek toen ik van iemand een berichtje kreeg met de tekst:

”Bij het fietspad bij het station zagen Emma en ik gister ‘leukerd’ op de stoep staan. We moesten er even om lachen en zeiden tegen elkaar, dat gaat vast om jou! En nu pas realiseer ik me (door de filmpjes op fb) dat het de groepsmissie van Live was, echt heel tof!! Zo zie je maar dat het ook echt werkt”!

Het schijnt zo te zijn dat tegenover elk negatief of ongegrond kritisch woord, 6 positieve woorden staan. Zoveel impact hebben negatieve woorden. We zijn als christenen, maar zeker als kerk geroepen om af en toe elkaar te bemoedigen. Het is mooi dat we als pioniersplek de jongeren dit al heel vroeg mee kunnen geven. We hebben na afloop dit met de jongeren besproken onder het genot van een frietje en een kroket!

Over twee weken een nieuwe update, we gaan de komende weken met Live aan de slag met het thema ‘gerechtigheid’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *