Live Zaandam: on the move!

Pinksteren

Het was afgelopen weekend Pinksteren. Het feest waarbij we vieren dat God niet ver weg is, hoog in de hemel, maar heel dichtbij wil zijn met Zijn Geest, de Heilige Geest. Het feest van de ‘uitstorting van de Heilige Geest’ zoals sommigen het zullen uitleggen.

Elk jaar ben ik met Pinksteren op opwekking. Dit is een conferentie die georganiseerd wordt vanuit de evangelische beweging voor all christenen in Nederland die dit feest samen willen vieren. Elke jaar komen hier tussen de 50 en de 60.000 mensen op af. Elk jaar raakt het me op met zo veel christenen, uit zoveel verschillende kerken samen te zingen en te vieren.

Kom in beweging!

Wat ik zo mooi vindt aan het pinksterfeest, is dat het mensen in beweging zet. God wil ons van binnenuit veranderen en bekrachtigen, waardoor we de wereld in kunnen en in beweging worden gebracht. Dit zie je ook duidelijk in het boek Handelingen in de Bijbel. De discipelen van Jezus waren na hemelvaart in afwachting en in gebed. Na Pinksteren kwamen ze in beweging.

Helaas zie ik dit niet altijd in alle kerken. De kerk lijkt passief te zijn geworden. Zelfs als ik op een conferentie ben met zoveel christenen, is mijn enige gebed dat ze op dinsdag allemaal in beweging komen en met hun eigen gaven en talenten iets laten zien van God in Nederland.

Trots

Dan ben ik best een beetje trots op Live, als we op eerste pinksterdag met 8 jongeren erop uit gaan om iemand in nood te helpen. Ik heb een droom voor de kerk dat we weer in de kern een kerk worden die in beweging is, een missionaire kerk. Een kerk die zo geraakt is door de opofferende liefde van Jezus, dat ze niets anders kan doen, dan dit door te geven aan anderen. Dit kenmerkte de eerste Christenen. Zo werkt het in mijn leven. Ik heb dit gedeeld met de jongeren. Uiteraard geldt dit (nog) niet voor alle jongeren, maar we waren wel in beweging. Zie hier het resultaat in een nieuwe filmpje.

Het eind resultaat is in het filmpje niet goed zichtbaar, maar hierbij dan twee duidelijk foto’s van een verbluffend resultaat. Let op hoe al het onkruid verdwenen is. Deze jongeren hebben echt keihard gewerkt. Het werk bij deze mevrouw is nog lang niet af, stichting Present gaat door en ons werk wordt voortgezet.

Live on the move 1 Live on the move 2

Stichting present Zaanstreek

Met dank aan stichting present Zaanstreek en Herman Bouma. Dit was voor Live een eerste kennismaking met stichting Present, maar we gaan nog veel meer met elkaar doen. Wilt u ook wat doen met stichting Present Zaanstreek, neem dan contact op met Herman Bouma via info@stichtingpresent-zaanstreek.nl.

Meepraten?
Draag gerust bij!